Подорожуємо


Посвідка на проживання в Чехії – процедура прийому в Чеському посольстві


В цій статті описана процедура прийому громадян в посольстві Чехії в Москві для подачі пакету документів на отримання довгострокової візи (бізнес візи, мульті візи, посвідки на проживання, ВНЖ). Перш за все, ця стаття буде корисна для клієнтів компанії Празький Лев, а так само і громадян, що мають готовий пакет документів на подачу в чеське посольство для отримання посвідки на проживання в Чехії. Необхідно відзначити, що інформація даної статті отримана від наших клієнтів, що подали свої документи в середині листопада 2007 року. А серйозність питання викликана постійними нововведеннями і змінами чеським посольством процедури подачі. Далі підкреслимо, що всі нововведення пов'язані з входженням Чеської Республіки до складу членів Шенгенської угоди - 22 грудня 2007 року.

В попередніх статтях вже було описано, які необхідні документи для оформлення посвідки на проживання в Чехії. І ось, нарешті, документи зібрані, настав день, коли Ви приїжджаєте в посольство Чехії в Москві, точно у вказаний в жетоні день і до певного часу. Посольство Чехії розташоване за адресою вул. Ю. Фучика 12/14. До нього можна добратися або на метро - станція Маяковськая або машиною.

Починаючи з листопада 2007, роки всі охочі подати документи вже не чекають своєї черги біля будівлі посольства, як було раніше, що тепер всіх "подають" пускають усередину. Само приміщення, де розташовуються вікна для подачі документів не дуже велике, тому утворюється штовханина. Причому, багато хто приходить "на подачу" з маленькими дітьми із-за чого створюється галаслива, і знервована обстановка.

Кожен комплект документів, ретельно вивчається працівником посольства в середньому хвилин двадцять. У разі неправильного оформлення документів або неточностей, працівник посольства визначає нову дату подачі, даючи можливість в певний період виправити помилки. А оскільки, помилки в документах бувають практично в кожному випадку, необхідно заздалегідь бути готовим до повторного запису.

Якщо з Вашими документами все гаразд, і вони прийняті, Вас запрошують в окрему кімнату для проведення співбесіди, де працівник посольства, задає ряд питань по Вами оформленому комплекту документів.

Питання, на які необхідно знати відповіді на співбесіді:

Яка назва Вашої Юридичної особи (ДЗИГ)?

Яка дата реєстрації ДЗИГ?

Де Ваше місце прописки в Чехії (точна адреса в договорі найму житла)?

Який Ваш передбачуваний вид діяльності на території Чехії?

Хто для Вас оформляв пакет документів?

Де і ким працюєте на даний момент в Росії?

чи маєте Ви вищу освіту?

чи Знаєте Ви чеську мову, і на якій мові спілкуватиметеся, проживаючи на території Чехії?

чи Плануєте Ви в майбутньому включити членів Вашої сім'ї ДЗИГ, співзасновниками?

Після закінчення співбесіди Вам оголошують, що вирішення у видачі візи буде готове протягом 120 днів з моменту подачі документів, але дзвонити і дізнаватися про це можна тільки після 2-3 місяців.

Багато цікавить питання про закордонний паспорт. У чеському посольстві паспорт не залишається, і протягом часу розгляду документів до ухвалення рішення у видачі візи, закордонний паспорт залишається на руках у його власника, і він в цей час може виїжджати за кордон.

Після того, як Ви отримали письмовий виклик в посольство або по телефону Вас повідомили про позитивне рішення, у вас є тримісячний термін приїхати в посольство, для вклеювання чеської візи. Присутність дітей віком до 15 років не обов'язкова, паспорт дитини подає один з батьків. Дітям, старше 15 років, особиста присутність – обов'язково.

pragalev. Cz

Схожі статті:

Меню


  • квиток
  • університет
  • амстердам
  • остров
  • блюдо
  • Схожі записи



     

    Карта сайта.