Подорожуємо


Як отримати шенгенську візу


Шенгенська віза – це документ, що є пропускним в декілька держав земної кулі. Утворення Шенгенської зони відбулося в 1995 році. Держави, які в неї вступили, обов'язково вимагають оформлення шенгенської візи, на відміну від інших держав, що мають можливість пропускати туристів через свої межі на підставі тільки закордонного паспорта або звичайної візи. У тих країнах, які підписали Шенгенський договір, туристи можуть здійснювати свої подорожі, незважаючи на деякі обмеження. Якщо на руках є шенгенська віза, то вона дозволяє перетинати межі всіх держав, що підписали це угода. Володарям шенгенської візи дозволяється відвідувати у тому числі і Ватикан, в якому відсутня процедура паспортного контролю. Шенгенська віза може бути видана не обов'язково на Батьківщині. Так, якщо вам видали її в іншій країні, то це означає, що в країни Шенгенської угоди можна потрапити з тієї країни, яка видала документ. Туристи повинні пам'ятати, що отримання візи – обов'язковий етап планування подорожі. Проте віза, яка відкрита для відвідин конкретної країни, не дає права туристові на вільні відвідини іншої держави. Країни Шенгена для того і об'єдналися, щоб спростити процедуру паспортного контролю і перетину меж туристами. Шенгенська віза є документом в закордонному паспорті, який може дозволити здійснювати транзитні проїзди через країни без відкриття в них туристичних віз. Щоб отримати Шенгенську візу, доведеться пройти ряд процедур, у тому числі і співбесіду з представниками посольства. Воно проводиться разом з подачею необхідного набору документів для оформлення візи. Хоч це співбесіда і є звичайною формальністю, не варто придумувати помилкові відомості про себе і виражати явне прагнення покинути рідну країну. Є вірогідність відмови в отриманні Шенгенської візи. Це трапляється тоді, коли в посольстві визнають, що ваші доходи, наприклад, не дозволяють вам знаходитися на території тієї країни, в яку ви зібралися. У посольстві можуть зажадати доказ того, що вас у вказаній країні чекають. Наприклад, у вас немає туристичної путівки, і ви їдете в гості до друга. У такому разі ваш друг має бути громадянином даної країни, мати власне житло і письмово прислати вам запрошення. Не забудьте представити доказу того, що ви збираєтеся повернутися на Батьківщину. Із-за щонайменшої підозри на те, що ви не збираєтеся додому, представники посольства можуть відмовити у видачі Шенгенської візи.

шенгенська віза

Схожі статті:

Меню


  • квиток
  • університет
  • амстердам
  • остров
  • блюдо
  • Схожі записи



     

    Карта сайта.